Nieuws


Enquête gebruik Lespret

Scholieren van de Gooise Scholen Federatie doen onderzoek naar het gebruik van Lespret. Je kunt meehelpen door deze enquête in te vullen: https://goo.gl/VVJeZc


Feestelijk nieuws! Lespret is uit de beta

Wij zijn trots! En dat mag gezegd worden, want na een maand lang in beta te zijn geweest, kunnen we nu met héél veel plezier mededelen dat Lespret versie 1.0 een feit is. Het is geweldig dat er na één maand al bijna 200 leerkrachten gebruik maken van Lespret. Maar de bedoeling is dat er nog veel meer leerkrachten het plezier van Lespret gaan ontdekken. De afgelopen maand hebben we de kinderziektes uit het systeem gehaald en geluisterd naar de feedback van veel verschillende leerkrachten. De kinderziektes zorgden er voor dat de tool voor sommigen niet te gebruiken was, dit moet nu opgelost zijn. Kom je alsnog iets tegen of mis je iets wat jou kan helpen bij het voorbereiden van je lessen? Laat het ons weten via het contactformulier

Dit is nieuw in versie 1.0 van Lespret 

  • Lessen zijn nu te evalueren. Dit is een vereiste voor de onderwijsinspectie. Geëvalueerde lessen worden nu ook getoond in de afdrukweergave / PDF. 
  • Lespret biedt nu de mogelijkheid om een gehele week in één keer te verwijderen. 
  • Individuele lessen zijn nu te kopiëren. Dit werkt ook in de sjablonen. 
  • Er zijn herstelknoppen toegevoegd aan de tekst-editor. 
  • Verbeterde gebruikerservaring bij het bekijken van het rooster. Zo worden korte lessen nu op mouse-over vergroot zodat de content te lezen is. 
  • Als je les geeft aan één groep dan wordt de lesopmerking getoond onder de lestitels in plaats van de groep. Handig voor korte toelichtingen/reminders. 
  • Lespret biedt nu de optie om zelf een doel te typen bij een les. De lijst met doelen wordt zo snel mogelijk uitgebreid. Jullie kunnen hiermee helpen door lesdoelen toe te voegen aan de lesdoelen wiki.
  • De tool werkt nu op moderne smartphones. 

Wat kunnen jullie van Lespret verwachten?

De komende tijd gaat Lespret feedback verwerken van gebruikers om de tool nog beter te maken. Momenteel hebben we al veel gebruikers op lespret. Heb je ideeën die Lespret beter kunnen maken? Geef ze dan hier op. Wij hopen namelijk dat we uiteindelijk het voor iedere leerkracht ietsjes makkelijker kunnen maken.

Help Lespret met lesdoelen

Lespret zoekt de hulp van leerkrachten om de database van lesdoelen compleet te maken. In de lesdoelen database kun je als leerkracht doelen aanmaken. Deze moeten wel gangbaar zijn en voor elke leerkracht te gebruiken zijn. Je kunt naast het toevoegen van nieuwe doelen ook reageren op bestaande doelen of deze uitbreiden. 

Wil je up to date blijven?

Volg Lespret dan op Facebook op Twitter. Daar worden ook handige tips geplaatst die helpen om Lespret nóg beter te gebruiken.


De eerste review

Onderwijs.tools heeft de eerste review over Lespret geschreven. Ook heeft het een filmpje gemaakt over Lespret waarin gedetailleerd de werking van de tool wordt uitgelegd. Benieuwd naar het filmpje? Bekijk het hier: 


Klik hier om de hele review te lezen op onderwijs.tools.

© Copyright 2021 Lespret.nl - Alle rechten voorbehouden

Afdruk via Lespret.nl