Veelgestelde vragen

Waarom staan er alleen doelen voor de kleuterbouw vermeld?

Op dit moment zijn wij druk bezig met het vergaren van een complete lesdoelen database. Jij kunt hiermee helpen! Dat kan door doelen aan te maken in onze Lespret lesdoelen wiki.

Wat zijn sjablonen?

Sjablonen, ofwel templates, zijn een vooraf ingestelde verzameling van lessen die eenvoudig in het algemene rooster te implementeren zijn. Het doel van sjablonen is om tijd te besparen met het aanmaken van de lesvoorbereidingen. Zo kun je, als weken er doorgaans vergelijkbaar uitzien, met slechts één klik op de knop een week vullen met vooraf ingestelde content. Waar nodig kun je vervolgens individuele lessen aanpassen. Deze worden vervolgens alleen in het definitieve weekrooster aangepast en opgeslagen zodat het sjabloon intact blijft. Sjablonen maak je hier aan. 

Kunnen lessen geëvalueerd worden? 

Ja dat kan. Als lessen geweest zijn dan verschijnt er een leeg bolletje rechts bovenin het lesblok. Dit betekent dat de les te evalueren is. Als de evaluatie gevuld is dan wordt het lege bolletje vervangen met een vinkje. 

Hoe kan ik mijn voorbereiding afdrukken of opslaan op de computer?

Op dit moment zijn lesvoorbereidingen alleen op te slaan vanuit de dag-weergave. Dit kan door op het PDF icoontje te klikken. Zie onderstaande afbeelding.

savePdf.jpg#asset:19984


Mijn school staat niet in Lespret, wat kan ik doen?

Stuur ons een mailtje via het contactformulier met de volgende gegevens van jouw school: Naam van de school, NAW en BRIN.

© Copyright 2021 Lespret.nl - Alle rechten voorbehouden

Afdruk via Lespret.nl